DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 22.11.2023 11:27:54 

Vítejte na stránkách Podkrkonošské smečky

2008-2009
 

31.12.2009 aneb rekapitulace uplynulého roku-Tak a máme tu poslední den v roce. Zrekapituluji zde ty nejdůležitější události. Z pohledu kynologického se nám dařilo velmi dobře.S Brituškou jsme vyhrály několik závodů agility v kategorii veteránů. V dogdanccingu jsme se zůčastnily závodů  v Rakousku a Německu.V bavorském Eringu jsme vyhrály kategorii Senioren(nejvyšší počet bodů v naší kategorii).Poznali jsme nové lidičky a místa naší republiky. Zůčastnili jsme se MR v agility a v dogdancingu. Díky lidem, kteří nemyslí jen sami na sebe se podařilo vybrat část peněz na operaci pro Arny. Užili jsme si nádhernou dovolenou v Itálii. Arny s Britou budou opět televizní hvězdy:-) A naše smečka se rozrostla o nového člena. Poslední den v roce byl ve znamení mlh a tak jsme si místo silvestrovské procházky užívali relaxu u televize. Večer jsem si vyndala vychlazené BELLINI z lednice a doufala, že silvstrovské šílenství skončí co nejdříve. Venku začalo pršet a ohňostroj proto nebyl tak impozantní jako loni. Pár minut po půlnoci jsme pokojně usli. Místo přání do nového roku mám pro Vás moje  motto:"Dělej to,co tě činí šťastným,když tím neubližuješ ostatním.Vše neej v roce 2010!

 

  • 29.12.2009-Tak nám počasí konečně přeje.V neděli jsme vyrazili na naši oblíbenou procházku.Počasí bylo spíše jarní,všude samé bláto a listí.Nádherné slunečné počasí vylákalo hodně lidiček.A tak jsme potkali i psí kamarády.Došli jsme,až do Paky k místnímu vleku,který byl překvapivě v provozu.Pak jsme si to namířili k Farskému rybníku.Který díky dotacím z EU je po kompletní rekonstrukci.Musím napsat,že rybník opravdu prokoukl.Však bylo načase:-)Cestou domů jsme šli kolem studánky Janiny a přilehlých jezírek.Brita si to bohužel namířila k jezírku.A bohužel,se pod ní prolomil led.Ne,nebojte se Brita žije.Propadla se po plece a vůbec se neměla k tomu,aby vylezla.Arny zase zaujaly myší díry a začala číhat na myšky.Které si zřejmě dávaly vánoční dostaveníčko v jiné díře.V pondělí napadl sníh.A tak se dnešní procházka odehrávala v zimní atmosféře.Vyrazili jsme si s kamarádkou Zuzkou a jejím malamutem Arnym.Pesani se pěkně prolítali a protáhli si packy.Jsem zvědavá,jak nám dlouho sněhová nadílka vydrží.
  • image
     
     

     
  • 25.12.2009-Dnes moje milovaná Arny oslavila svoje 4.narozeniny.Milá Arnyško,přeju ti jen to nejlepší a hlavně hodně zdraví.To budeš potřebovat ze všeho nejvíc:-)Díky těm lidem,kteří nemyslí jen sami na sebe a nedělají věci pouze pragmaticky.Budeš moci prožít spokojený psí život.Děkuji Vám všem!A na závěr malá poznámka.Zřejmě k nám přijedou znovu točit z RECEPTÁŘE PRIMA NÁPADŮ.Protože se jim páska nějak zničila:-)Určitě Vás budu včas informovat.
    image
     

     
  •  19.12.2009-Tak dnes do naší smečky přibyl nový člen...ne kelpiátko to ještě není.Jmenuje se Chira a je to koťátko mainské mývalí kočky.Je tak nádherná a mazlivá.Mainské mývalí kočky se mi líbily,už dlouho.A tak jsem využila toho,že měla máma narozeniny.A v sobotu dopoledne jsme s kamarádkou vyrazily směr Teplice.Máma chudák nic netušila,ale byla okamžitě Chirou okouzlená.Méně okouzlená byla naše Vanessa a psí smečka:-) Naše malá princezna s italským jménem se pomalu aklimatizuje a já se těším,až se celá smečka dá dohromady.

image image

 

  • 28.11.2009-Vídeň-EXOTICA Dog Dancing Turnier-V sobotu jsme si s Brituškou a také s Vandou,Ivetou,Lubošem a Ladou vyjeli na závody do sousedního Rakouska.Zajímavosti a výsledky naleznete v Akcích.Na závěr musím napsat, že se tyto stránky na nějaký čas ukládají k zimnímu spánku.Já se ukládám ke studijnímu spánku. A Arny s Britou k relaxačnímu. Závody ve Vídni byly posledními závody v letošní sezoně 2009.

  • 26.11.-Tak dnes u nás byli točit z RECEPTÁŘE PRIMA NÁPADŮ reportáž o Obedienci.No,měla jsem docela trému:-)Ale holky byly moc šikovné.Hlavně Arny se pěkně soustředila a předvedla rychlé a radostné přivolání.Příští rok chci začít s Arny závodit.Obedience je jeden z mála sportů,který můžou dělat i pejsci s DKK.Já ani nevím co jsem povídala o Obedienci.Hlavně jsem ještě na závodech nebyla,ale snad to nebude taková ostuda.Jinak štáb byl moc milý a počasí nám také přálo.Až zjistím,kdy budeme v TV, tak dám hned vědět. A na závěr musím napsat,že se naše Podkrkonošská smečka rozroste koncem prosince o nového člena.Nechte se překvapit:D
     

     
  • 7.11.-Letňany-MR v Dogdancing-Letošní MR bylo pro mě zklamáním po všech stránkách.Více se dočtete v Akcích.Alespoň jsem se během dne potěšila s několika kelpiemi.Už se tak moc těším na to moje vysněné štěňátko.Ale opravdu důkladně zvážím,zda s ním budu startovat na závodech v Dogdancing u nás!!! 

  • 2.11.-Tak dnes moje milovaná Brituška oslavila své jedenácté narozeniny.Stále na na 11let nevypadá a ani její temperament věku neodpovídá.Myslím si,že hlavní zásluhu na tom má Arny.Od toho dne,kdy jsme si Arny přivezli,tak začala Brituška ožívat.Brito,přeji ti mnoho zdraví a stále takový elán,jaký máš.Jsi moje milovaná holčička.A vydrž to s tím kelpiátkem,které brzy přibude do naší smečky:-)image 

  • 28.10.-Bez mučení se přiznávám,že státní svátek jsem proležela u televize.Počasí bylo velmi nepříznivé,a tak jsem s čistým svědomím sledovala pohádky a drbala holky,které se uvelebily na mých nohách.Kromě toho,máme nového podnájemníka:-) Endyho, 14 měsíčního křížence dobrmana s německým ovčákem.Tohoto fešáka tu budu mít do neděle.A také děkuji paní Jitce Zavadilové,která opět poslala finanční příspěvek na Arnyinu operaci.Moc Vám děkuji!!!

  • 24.10.-Kounice-V sobotu jsem vyrazila do středočeských Kounic na závody v Dogdancing.Díky mému přispání typu:"Ještě mám čas".Jsme dorazili jako poslední.S Britou jsem startovala v divizi A,kde jsme skončily na 2.místě.Na závodech mi vadil špinavý,chlupatý koberec a zima.Alespoň jsem si pokecala s Vandou a její kámoškou Lindou.Konečně má Vanda milou,sympatickou a psi milující kámošku.Linda je moc milá osoba.Jen tak,ze srandy jsem si půjčila Vandinu Brandu a zkoušela s ní tančit a výsledek jste mohli vidět krátce,před vyhlášením.A pak jsme si s Vandou něco slíbily,ale co,to se dozvíte časem:-))Před sokolovnou jsme také nafotili pár fotek naší smečky.Po zkouškách jsem se rozloučila a rozjela se domů. A udělala jsem dobře,protože se přezkušování rozhodčích na zkoušky protáhlo do večerních hodin.Jinak doufám,že v příštím roce budou opět závody v tomto klidném prostředí.image 

  • 17.-18.10.-Hradec Králové-Zlatá překážka-Ve středu napadlo několik centimetrů sněhu.Předčasné překvapení a pro řidiče dost nepříjemné.Během pár hodin u nás napadlo sněhu po kotníky.A tak jsme vůbec netrénovali.V sobotu brzo ráno jsme vyrazili na agi závody.Reportáž najdete v Akcích.S Brituškou jsme v sobotu v součtech obsadily 2.místo.Jen mě moc mrzelo,že veteráni nedostali kromě granulí vůbec nic.Zaplatila jsem startovné stejně jako ostatní .A čekala jsem,že veteráni dostanou,alespoň medaile,kokardy nebo něco podobného.Náladu mi zlepšilo setkání s Arií,australskou kelpií.Potenciální mamkou mého kelpiátka:-)Arie je opravdu rychlá a moc pěkná.Na fotce si všimněte nenávistného pohledu mojí Britušky.Asi tuší,co ji za pár měsíců čeká.Každopádně já se na kelpiátko moc těším.(www.agility.hukot.cz)
                                  Já s Arií a Britou-Hradec Králové                                               Arie-australská kelpie(modrá)

imageimage


  • 3.10.-Kounice-Jsem opět nemocná,ne to není vtip,ale realita špatné imunity.Bohužel mi nikdo nikdy nepomohl.A to,už jsem toho vyzkoušela opravdu hodně.Bohužel dnes je chemie ve vzduchu,v půdě,ve vodě ,v potravinách a lidský organismus(pro který je to nepřirozené) se tomu marně brání.Prostě budu muset žít ve "skořápce",hlídat se atd.Uvidíme jak dlouho tu pobudu:-)...no co v pekle je, alespoň teplo:-D V pátek jsem byla unavená,ale v sobotu ráno,jsem nabrala Sašu v Pace a vyrazili jsme směr Kounice.Už po cestě,jsem se musela rozčílit nad neschopností některých řidičů.LIDI PROSÍM VÁS ,NESEDEJTE ZA TEN VOLANT,KDYŽ SE BOJÍTE!!! Po příjezdu u mě vypukla chřipka.S horečkou a slabostí jsem odtančila sestavy v A,C.Britušce jsem zkazila C,jak to jen šlo.Jinak bychom tuto divizi vyhráli.Ale nakonec,jsem byla ráda,že se udržím na nohou:-) Chudáka Sašu,jsem zneužívala téměř neustále(pomoc při nakládání do auta,nakoupení v místním obchůdku..)Nakonec jsme obsadili v obouch divizí 3.místo a dostaly jsme pohárky,složené ze dvou listů(tak mi to alespoň připadalo),nicméně konečně něco originálního:-D.Cestou domů jsem z dálnice lítostivě pozorovala Mac Donald,bohužel chřipka mi nedovolila přijít ničemu na chuť.Pak jsem v Pace vysadila Sašu(které mooc děkuji) a jela domů,kde jsem si lehla a zatím ležím dodnes...Pokud má někdo z Vás tip na posílení imunity,pošlete mi ho prosím na můj e-mail(sekce O nás).Výsledky 2.kola Kounického závodu www.dogdancing.wz.cz

  • 26.-27.9. aneb agility víkend-V sobotu jsme vyrazili na závody do Rýzmburka.Prostředí a okolí cvičáku,se nám moc líbilo.Protože jsem po nemoci byla zesláblá,musela mi osobního šoféra dělat máma.Tak zatímco jsme závodili,máma si s Arny udělala výlet do nedalekého Babiččina údolí.S Brituškou jsme si zaběhly pouze jumping,protože náplň závodů byly zkoušky a jumping.Kromě nových agility známostí,jsme stihli pokecat s Irčou Kochovou.Ve veteránech jsme s Britou obsadily 3.místo a kromě poháru jsme také dostaly psí pamlsky.Arny mooc chutnala prasečí nožka:-) Počasí bylo přímo ideální,tak jsme se navečer spokojeně vraceli domů.A v neděli jsme se jeli podívat do nedalekých Dřevěnic u Jičína na MR bíglů,kam jsme jeli fandit kámošce Katce a bíglicím Švestce a Doře.Na MR mě velmi překvapil nestandartní povrch parkuru.Nekvalitně posekaná tráva s dost vysokýma trsama.Počasí bylo tropické,také se to na něktarých výkonech podepsalo.Potkala jsem zde známé tváře a také jsem poděkovala Katčeným rodičům,kteří nám přispěli částkou 10 000  na operaci.Zůstali jsme,až do vyhlášení výsledků.Ceny byly pěkné a originální.A já bych tímto chtěla poblahopřát mojí kámošce Petře Hamtilové,která nejenže má svoje bíglí holky doopravdy moc ráda,ale navíc se jim věnuje a dosahuje s nimi velkých úspěchů.A na závěr skládám obdiv všem,kdo pracují,cvičí,trénují,bojují s bíglama.Protože jsem,na vlastní kůži poznala,co je bígl za svéhlavičku.U nás na hotelu,byl jeden moc rozmazlený bíglík.Na paniččino ujišťování(jak božsky poslouchá),jsem ho vypustila no a .....následovala dvouhodinová honička po lese.Naštěstí se pan bígl zasekl u jedné háravé fenky.Byl odchycen,odveden a do konce týdne venčen na desetimetrovém vodítku.Nechtěla jsem cokoliv riskovat.Z paničky,pak vylezlo,že milánka vlastně venku nepouští...A že mu chtějí nechat svobodu a né ho drezůrovat...:-) Prostě bez komentáře....:-)) (výsledky a fotky na www.agility.webz.cz)image

  • 23.9.-Včera mi přišel výpis z banky,tak dále děkuji paní Izeně Greploivě a Janě Zemánkové za jejich finanční příspěvek.Bohužel stále ležím nemocná,tak jsem musela odříct zítřejší natáčení.Doufám,že se brzy uzdravím.Mám toho teď opravdu moc(škola,natáčení,závody,Arny atd...)Navíc mě dnes naštvala Vanessa(naše kočka),protože zavraždila netopýra.Dopoledne ho brácha našel mrtvého, chudáčka!!!Byla jsem,vlastně jsem stále smutná.Poprvé jsem tak zblízka viděla a netopýra a můžu říct,že jsou to úžasná a nádherná zvířata.Nechápu,že jsou po staletí pronásledována a jsou opředena mnoha nesmyslnými báchorkami.Bohužel,je to problém většiny lidí.Něco slyší,nezjistí si fakta a začnou tomu věřit a šířit to dál.Když jsem si toho chudinku prohlížela,tak mě napadlo,že je to vlastně myš,má křídla,ale ne z peří jako ptáci,ale kožnaté.Zítra netopýra pohříbe a doufám,že Vanessa přestane lovit nevinná zvířata.Nejen,že jí nestačí miska kvalitních granulí denně,ale madam musí vraždit!!!Takže,až zase nějaká chytrá hlava,začne vyprávět o upírech atd.Zkuste si přečíst fakta a nenechte se ovlivnit! Žijeme ve svobodě,tak toho využijme k užitečným věcem.

     
  • 20.9.-Člověk míní a osud mění.Měla jsem tento víkend být v Holandsku na mezinárodních závodech v Dogdancing,ale všechno nakonec dopadlo úplně jinak.Momentálně ležím nemocná v posteli a jsem pěkně otrávená.Už v pátek se proti mně všechno zpyklo.Tak snad se do Holandska podíváme příští rok.Ale všechno špatné,je k něčemu dobré!Jinak informace pro všechny,kdo se zajímají o Arny:stav účtu je stále 45 000Kč a Arny se zatím drží,je to velká bojovnice.Všem kdo přispěli,nebo se chystají přispět od srdce děkuji!!!

     
  •  12.-13.9.- Žamberk-MR v Agility-Do Žamberka jsem se moc těšila a v pátek odpoledne jsem začala hystericky běhat     po baráku a balit věci:-)....no jak jinak než na poslední chvíli.Na Mistrovství republiky se chtěla jet podívat i máma,takže balení na poslední chvíli pokračovalo.A tak jsme vyjeli pozdě odpoledne.Provoz v Hradci byl nesnesitelný a tak jsem hypnotizovala semafory a začala jsem je podezřívat,že mi tu červenou dělají naschvál.Když jsme dojížděli K Žamberku,tak nás okouzlili Orlické hory,které v západu slunce vypadaly kouzelně.Sportovní areál a místní restauraci,kde se konala přejímka jsme našli bez problému.A po prohlédnutí míst,kde se mělo konat MR a vyvenčení holek,jsme vyrazili na Pastviny.(rozuměj obec,ne louky pro pastvu)Mezitím se setmělo a tak jsme se cestu ke kempu zeptali v místní hospůdce.Bohužel jsme odbočili předčasně a po asfaltové silničce jsme dojeli...ke hřbitůvku.To už jsem navydržela a začala jsem se hystericky smát.Ale nakonec jsme podél přehrady za hluboké tmy dorazili do kempu Šlechticův palouk.Po ubytování jsem šla vyvenčit holky podél přehrady a pozorovala jsem temnou hladinu přehrady.V létě tu musí být nádherně...No chatička byla zařízená ve stylu 70.let a myslílm si,že nejeden cizinec z EU by byl v šoku.Ale já toužila jen lehnout do postele a spát.Ráno byla pěkná kosa a tak po vyvenčení a rychlé snídani jsem se naskládali do auta a vyrazili na MR.Po příjezdu jsem začala potkávat známé tváře a usídlila jsem se ve stanu u Helči a jejích Bretaňských ohařek Meggy a Síny,které přezdívám sim karta.MR začalo agility družstev a bylo se na co dívat.Já jsem nejvíce fandila Irče Kochové a Martině Klimešové.V sobotu Martina vyhrála s Joys jumping(nejrychlejší běh!!!)tak jsem měla radost.Martiněn přítel Carlo měl s sebou půlroční fenku malinoise.Je tmavá a mně se tmaví maliňáci moooc líbí.S Brituškou jsme startovaly ve veteránech a byla to pro nás ohromná zkušenost.V sobotu nám stavěla parkur paní rozhodčí Veronika Vostrá a v neděli pan Zdeněk Spolek.Oba parkury jsme s Brituškou zaběhly bez chybičky.A celkově jsme skončily na 10.místě,takže jsem byla spokojená.Počasí bylo chladné,ale pro psy ideální.Po oba dva dny se bylo neustále na co dívat.Chvílema jsem běhala mezi parkurama pro LARGE a MEDIUM+SMALL a pak jsem si sedla a padla na mě únava.V sobotu večer jsme si zašli na večeři do místní restaurace a moc jsme si pochutnali.V neděli ráno jsem si prohlédla vodní nádrž Pastviny a nafotila pár fotek.Během přestávek jsem se procházela s holkama a pokecala jsem se s kým se dalo.Martina zkončila druhá v družstvech,takže jsem byla opět happy.Během MR jsem potkala plno lidiček,co milují svoje psy a jsou pro ně vším na světě.Akorát mě zamrzelo,že na MR nestartovala jediná kelpie.Ale to se tak do tří let díky mně změní:-)Po vyhlášení výsledků a rozloučení se s kámošema jsme vyrazili domů.Byla jsem moc ráda,že jsem se MR zúčastnila.Příští rok,už se s Brituškou asi nezúčastníme.Ale pokud bude místo konání MR do 100 km,tak přijedu na čumendu.A doufám,že už s kelpiím mimčem:-) (komletní výsledky: www.klubagility.cz
  • image  image
  •  
     

     
  • 8.9.-Tak se musím pochlubit,že je ze mě teta. Mojí starší sestře Michaele, žijící v New Yorku se 3.září narodil syn Alberto Lukas a ještě asi pět dalších jmen. Otec mého synovce Chelsa je totiž Brazilec.Takže, až mě za pár let uvidíte možná někde s americkým klučinou, pak to bude můj synovec. A novinka číslo dvě je,že se nám ozval producent RECEPTÁŘE PRIMA NÁPADŮ.Takže nás možná brzy uvidíte na PRIMĚ.S Arny a Britou budu předvádět OBEDIENCI a DOG DANCING.Tak nám držte palce:-)
 

  • 5.9.-  Jičín O pohár Purina Pro Plan -Předpověď počasí se tentokrát vyplnila do puntíku a tak mě,už v noci vzbudil déšť.No a ráno,jsme vyjížděli za studeného větru.Arny jsem radši nechala doma,protože zima nesvědčí ,ani zdravým kloubům.Po přejímce jsem si začala hledat místečko pro mě a Britu.Nejlépe blízko parkuru a pokud možno v bezvětří.Bohužel moje obavy před deštěm se vyplnily a dopoledne začalo lít jako z konve.Takže jsem Britu v boudičce uklidila pod přístřeší.A mně poskytli azyl pod stanem rychnovští agiliťáci.Jana a Lucka jsou stejně jako já postižení "psománií"a tak jsme si pěkně pokecaly.Pak jsem uviděla Irču Kochovou s Rejskem a musím se přiznat,že jsem ho nepoznala.Opravdu moc vyrostl,od té doby,co jsem ho viděla naposledy.Naštěstí se počasí umoudřilo a před naším startem pršet přestalo.A tak jsme parkur s Britou zaběhly bez chybičky.Parkur jumpingu od pana rozhodčího Rybáře byl s přímo vražedným náběhem do slalomu,také se mnoho týmů diskvalifikovalo právě tady.Pak jsem si zašla na hranolky a bramboráčky,které byly výborné.Dokonce chvílema svítilo sluníčko.Veteráni běželi,až úplně nakonec.A tak jsem si zašla opět pro bramboráčky.Agility jsme s mojí šampionkou zaběhly s jednou chybičkou.A jak jsme dopadly? Vyhrály jsme s Brituškou kategorii veteránů! A při vyhlašování výsledků,už nám svítilo sluníčko.Domů jsem se opravdu moc těšila,byla jsem promrzlá na kost.Ale jinak se nám závody moc líbily a poznala jsem zase nové agiliťáky.Tak zase příští rok...(fotky a výsledky www.zkojicin.cz)
    image
     
     

     
  • 2.9.-Tak konečně mám trochu času a Vám všem,kterým není osud Arny lhostejný přináším novinky.Arny se zatím drží,ale na procházkách odpočívá častěji a také víc spinká.Totální endoprotézu budou Arny dělat na brněnské klinice JAGGY.Cena je 2 500euro(což je zhruba 65 000Kč).Dnešním dnem máme na účtě 45.000Kč!!!Tak doufám,že se vše podaří a dobře dopadne.Budu se snažit Vás průběžně informovat,ale někdy to může chvíli trvat.Začala mi totiž škola,takže většinu dne trávím ve škole,na seminářích a přípravou do školy.A také touto cestou,bych ráda poděkovala těmto lidem,kteří mají zlatá srdce a nemyslí jen sami na sebe.Moc Vám všem od srdce děkuji!!!Paní Jolana Králová,Jitka Zavadilová,pan Karel Vyšata,Jitka Rulíšková,Anděla Rajtrová,Jana Poláková,Ivan Brežný,Dagmar Fišnarová,Radka Blažejová,Ondřej Srovnal,Kateřina Kubátová,Ohlídalová,Šimčíková,Jan Gejdoš,Josef Novotný(táta mojí kamarádky Káťi Novotné) a panu Renému z USA.A ostatním,které bohužel z bankovních výpisů nemůžu identifikovat.Dobré duši z Rokycan,která mi poslala v obálce peníze,ale bohužel beze jména.Ještě jednou děkuji!

  • 20.8.-Prázdniny mi pomalu končí a já místo odpočinku hlídám smečku psů.Od začátku srpna německého ovčáka Šimiho a momentálně také shit-zu Filípka,bílého švýcarského ovčáka Arga,křížence Čegyho a samozřejmě k tomu všemu doma řádí moje potvory.Když je horko,tak se chodíme koupat do Jahodnic nebo relaxujeme doma ve stínu našeho ořešáku.Také jsem dnes byla s Arny v Hradci Králové, na veterinární klinice ZOOVET.Arny dělali opět rentgen a jak jsem také předpokládala,došlo po roce ke zhoršení.A artroza už ani být horší nemůže.A podle MVDr.Bartoše by Arny skutečně tak za rok přestala chodit.Takže stále je jediným a konečným řešením totální endoprotéza.Na klinice jsem také poprvé na vlastní oči viděla a držela totální endoprotézu.Jak vypadá totální endoprotéza,se můžete podívat na www.zoovet.cz)
  • image 
  • 8.8.-Dnes je to přesně rok,co nás opustila naše milovaná Rituška ve věku 15let.Rituško nikdy na tebe nezapomeneme!A také vyšel opět článek v BLESKU,kde jsem vyfocená s Arny a Brituška předvádí Dogdancing.Ještě jednou všem moc děkuji!Věřím tomu,že Arnynku zachráníme.Moc pro mě znamená!
  • 28.7.-Jěště před odjezdem na tábor,jsem hlídala několik pejsků.Bronkyho-labradorského retrívra,Artura-německého ovčáka atd.Poslední půlrok jsem strávila tím,že jsem se snažila sehnat peníze pro Arny.Arny má DKK4/4 a těžkou artrozu.Řešením je totální endoprotéza,která stojí cca 65 000Kč.Vyčerpala jsem všechny možnosti,studentskou půjčku,půjčení od "známých"atd.A pak jsem se rozhodla,že zkusím jinou cestu.A tento den o nás vyšel článek v BLESKU.Následovala taková odezva,jakou jsem ani ve snu nečekala.Denně několik telefonátů,sms,e-mailů atd.A výsledkem bylo,že jsme do týdne měli na účtě 34 000Kč.Všem Vám moc děkuji!!!Za Váš zájem a finanční pomoc.(více na www.blesk.cz)
  • image 
  • 12.7.-18.7.-Chotěboř-Tento prázdninový týden jseme strávili na Vysočině v malebném městečku Chotěboř.Konal se zde Dogdancingový tábor.Trénovali jsme v Sokolovně,kde byl chládek,prostor a koberec.Počet účastníkůn nebyl moc vysoký.Zažila jsem tady spoustu srandy,ale náplň tábora mě docela zklamal.Nenaučila jsem se nic nového, ani mě nic extra nenadchlo.Poprvé jsem na vlastní oči viděla KRÁLIČÍ HOP a to u Lady doma na zahradě.A také jsem si pochovala pár hadů.Ke konci proběhla kvalifikace na Crufts,konečně se nominoval někdo,kdo si to opravdu zaslouží a bude ČR reprezentovat na špičkové úrovni.Před kvalifikací proběhly závody.S Brituškou jsme byly první z prvních,protože v naší divizi jsme byly jediní.Po dlouhé době,jsem byla s hodnocením poroty spokojená.Poznala jsem mnoho nových lidiček a navázala nová přátelství,zkusila jsem si být mažoretkou,zamotala hlavu místním hochům a potom za prudkého deště(který ustal až před HK)vyrazila domů.Doma mě čekal brácha,který zatím hlídal Dia(německý ovčák) a Arnolda(pražský krysařík).
  • image 
  • 4.7.-Chlumec nad Cidlinou-Neoficiální závody agility-Tak na tyto závody jen tak nezapomenu.Tropická vedra nás provázela po celý den.Mně se točila hlava a nepomohlo mi,ani to že jsem chvíli co chvíli doplňovala tekutiny.Když jsem na těchto závodech byla loni,také bylo vedro.Ale letos to byly přímo tropy.Chudinka Brituška měla dost.Rozhodla jsem,že jí nebudu honit.Jednu chvíli,jsem dokonce uvažovala,že ze závodů odstoupím.Tropická vedra,moje bolest hlavy a Britěna vyčerpanost nás odsunula na páté místo.Ale pro mě je vždy na prvním místě zdraví psa.Nepatřím k těm lidem,co ničí své psy pro sebeuspokojení svého ega.Behěm závodů mi do pusy vletěla moucha a na zmrzku vosa.Takže jsem se opravdu těšila domů a doufám,že se počasí příští rok umoudří.
  • 27.-28.6.-Dvůr Králové na Labem- Otevřené mistrovství východních Čech-První prázdninový víkend jsme strávili na našem cvičáku na závodech agility.Konalo se zde mistrovství východních Čech v agility.Rozhodčími byli manželé Lukáčovi ze Slovenska,kteří nám stavěli nápadité,ale i technicky náročné parkury.Počasí bylo(tedy pro mě)naprosto ideální.Sluníčko vykouklo jen občas,větříček pofoukával,ale chvílema to vypadalo na déšť.V sobotu jsem zazmatkovala na parkuru a díky mně jsme se diskvalifikovali v jumpingu.V agility jsme si doběhli pro 2.místo.V naděli jumping-4.místo a v agility 1.místo. a musím napsat,že se mi mistrovství moc líbilo a Britě doufám taky.Sponzoři byli štědří,počasí se vydařilo,takže další povedená akce.(více na www.agilitynovysvet.wz.cz)
  • image 
  • 26.6.-Nová Paka-Poslední školní den,jsme s Britou opět předváděly Dogdancing a to v aule našeho gymnázia.Choreografii jsem musela trošku změnit,protože podium v aule je celkem malé.Ale i přesto mělo naše vystoupení velký úspěch.Brita se nenechala rozhodit malým prostorem a ani tím,že v aule byla celá škola(cca 500 lidiček) a cvičila perfektně.Aplaus byl obrovský,ani jsem to nečekala.Byla jsem na Britu moc pyšná a také jsem byla moc ráda,že se Dogdancing líbil.No a pak po vystoupení hurá na prázdniny!
  • 20.6.-Poděbrady-Na výstavu kříženců a pejsků bez PP do Poděbrad,jsem jela s Brituškou předvádět Dogdancing.Naše vystoupení mělo velký úspěch.Předváděla jsem stejnou sestavu jako na závodech v Německu.Kromě toho jsme si také zasoutěžili v kategorii veteránů a v šikulovi.Počasí se celkem vyvedlo,akorát v jednu chvíli spadlo pár kapek.Do Poděbrad také jezdím moc ráda.Příjemné prostředí zko Poděbrady,parkování bez problémů a hovorní,příjemní členové.Určitě sem někdy zajedu na trénink obran nebo na zkoušky.Největší radost mi ale udělalo,když jsem dostala starou metrovou překážku.Brácha mi překážku doma opravil a je jako nová.Akce se moc vydařila.A velký dík patří hlavní organizátorce a mojí kámošce Adéle Dvorské.Určitě příští rok rádi přijedeme.No a pak jsme vyrazili domů,kde na nás čekala Arny,která měla po kastraci a nechala se rozmazlovávat od mámy.
  • 13.6.-Ering, Německo-S Britou a Sašou jsme si vyjely do bavorského Eringu na závody v Dogdancing.2.Dogdance Nachtturnier neboli noční závody v tanci  se psem,začínaly v 20:30 a zkončily v 0:30.S Britou jsme vyhrály kategorii Senioren(veteráni) s 389 body ze 400 možných.Jako jediní jsme reprezentovali Českou republiku.Popis cesty,závodů a zajímavostí v AKCÍCH.
  •  
    30.5.-6.6 2009-První týden jsme si s mamkou a holkama vyjeli na dovolenou k moři.Do Lignana v severní Itálii.Všechno jsme si moc užili a samozřejmě nejvíc moře a pohodovou italskou atmosféru.Více naleznete v AKCÍCH(článek,fotky.)
  •  
    image 
  • 23.5.-Lysá nad Labem-Na agi závody do Lysé jsem se moc těšila.Ráno jsem nemusela vstávat tak brzy jako obvykle,protože část cesty se dá jet po dálnici.Na cvičák,kde se měly závody konat jsem dorazila s velkou časovou rezervou.Hned jsem uviděla známé tváře jako Ivetu Dupalou atd.Pochovala jsem si mimčo šiperky,které bylo úžasně roztomilé a začala jsem se pomalu připravovat.Ve veteránech závodila Britěna jmenovkyně a také podobou zaměnitelná kříženka.Mezi přestávkami,jsem se šla s holkama projít na nedaleké dostihové závodiště a nafotila jsem holky v startovacích boxech.Najednou jsem uslyšela šustění v nedalekém keři a proti nám vyběhla srna.A Arny s Britou třetí kosmickou rychlostí za ní.Vrátily se obě dvě a srna zřejmě vytrénovaná od dostihových plnokrevníků jim stačila utéct.V součtech jsme zkončily s Britou na 3.místě.Hupsli do auta a frčeli domů,jinak závody byly super a příští rok se budeme těšit.
  •   image                                     image 
  • 17.5.-České Budějovice-Do jihočeské metropole jsme vyjížděli za brzkých ranních hodin.Výhodou byla skoro prázdná dálnice R-10 i nechvalně proslulá D-1.Bohužel vinou objížděk a všemožných uzavírek jsme dojeli do Budějek pár minut před koncem veterinární přejímky.Takže jsem zaplatila poplatek za parkování a sprintovala výstavištěm,bohužel mi nikdo nikdy neřekl,že je výstaviště táák obrovské.Na pokraji sil jsem dorazila s europasama na veterinární přejímku.Pak mě jěště čekala cesta zpátky areálem výstaviště na parkoviště,kde na mě čekala máma se psama.Popadli jsme věci a hurá na závody.Máma odmítala zaplatit vstupné do areálu výstaviště a začala jedné paní u pokladny vysvětlovat,že mi jde pouze pomoci s věcma a pak se jde podívat do města.Nakonec mámu zadarmo pustili a tak jsme se v pohodě dostaly,až na konec areálu,kde se měl konat HOBBÍK 2009.Výstava a závody pro křížence.Porota to opravdu neměla jednoduché,protože každý kříženec byl něčím originální a krásný.V porotě také zasedal pan Přemek Podlaha se svojí paní.Nejdříve se soutěžilo v kategoriích pes a fena(rozdělení podle kohoutkové výšky)a nakonec veteráni.A ve veteránech jsme s Brituškou vyhrály nádherný pohár za první místo a hafo cen.Ceny byly opravdu nádherné.Vzorky krmení,pískací hračky,misky,klikry,clony do auta,vodítka atd.A nakonec přišla na řadu soutěž o největšího šikulu.Mezitím sluníčko začalo hřát a teplota se vyšplhala na 30stupňů Celsia.Říkala jsem si,že se na mě Brita vykašle,je to už dáma v letech a navíc po několikahodinové cestě autem a na přímém slunci na betonu...Ale moje obavy se ukázaly zbytečné.S Brituškou jsme předváděly prvky z tance.Ač v horku na přímém sluníčku Brita cvičila s radostí a jela jako fretka.Paní rozhodčí byla velice překvapená,že na přímém slunci v tomto věku a bez pamlsku takhle Brituška cvičí.Ale to je prostě Brita,tam kde by každý druhý pes zklamal ona ne!!Porota nás dala na 2.místo,s tím že to bylo profesionální ukázka.Ale nám to vůbec nevadilo,sice jsme pohár nedostaly,ale pískací hračku ano.Na vyhlášení Brita přiběhla s diskem v puse a lítala po kruhu jako šílená.Prostě typický pracák,který musí neustále něco dělat,jak řekla paní rozhodčí.A pak za námi přišel pan Podlaha a poprosil mě o kontakt.Takže se možná někdy ukážeme v pořadu Receptář prima nápadů.HOBBÍK skončil a já jsem si mezitím čekání na mámu krátila tím,že jsem si prohlížela holuby,morčata,králíky a slepice v nedalekém pavilonu.Když se máma konečně objevila,tak jsme si zašly koupit kaktusy a zmrzku.Pak jsme si ještě zajely do města, podívat se na budějovické náměstí,kde jsme potkali československé vlčáky.Nafotila jsem pár fotek a museli jsme sednout do auta a frčet domů,protože mi na hlídání měli přivézt dva zlaté retrívry Barona a Lorda.
  • image image 
  • 9.5.-Mladá Boleslav-Na agi závody sem jezdím moc ráda a to z několika důvodů.Prostorné  parkoviště,občerstvení,super organizace i lidičky a navíc tu máme kámošku Káťu s bíglicemi Švestkou a Dorou.A ještě k tomu to máme půlhodinky jízdy autem.Na závodech se vždycky seznámím s někým kdo jako já trpí psománií.A ani tentokrát tomu nebylo jinak.Pan rozhodčí Zdeněk Spolek stavěl nápadité a technicky celkem náročné parkury.Veteránů tentokrát bylo dost a téměř všichni A3 šampioni.Ale i přesto jsme v agility skončily s Bis na 3.místě a dostaly jsme pěnu do koupele RADOX,corn flakes a pár mlsů pro pejsky.Mezitím co probíhaly zkoušky,tak jsem se šla s holkama projít podél řeky a s Káťou jsme se šly mrknout na cvičák,který je nedaleko výstaviště.A na zpáteční cestě jsem jela v závěsu za Martinou Černou,protože se mi nechtělo bloudit po Boleslavi.No a dnes znám cestu na výstaviště a zpět nazpaměť.Holky potom odbočily do MacDonaldu.A já jsem jela domů,protože mě máma doma čekala s domácí zdravou večeří. 
  •  image   image
  • 3.5.-V neděli se mi opravdu stávat nechtělo,ale přesto jsem vstala naložila věci a psy do auta a vyrazila směr výstaviště Letňany.S Brituškou jsem se totiž přihlásila na závody v Dogdancing do divize A. Bez problémů jsem dojela až na výstaviště, akorát na dálnici nás míjela auta přímo vražednou rychlostí s různýma rasama pejsků v kufrech. Kam všichni mířili je asi všem jasné .Po zaparkování jsem volala Petře, ta ale bohužel byla v dopravní zácpě. Ale nakonec mě s sebou do haly vzala Lada. Závody začaly se zpožděním tak jsem si čas krátila koukáním na Obedienci, která probíhala v nedaleké hale. Sestavu jsem měla téměř stejnou jako na MR, tak jsem byla nemile překvapená hodnocením poroty. S kterým nesouhlasila nejen Petra a já. Brita cvičila rychle, přesně a s radostí jakou jen tak někdo nedává najevo. Ale nenechala jsem si zkazit náladu a vyrazila jsem na obchůzku výstaviště a prošla stánky s krmením a různýma chovatelskýma potřebama.Taky jsem si koupila klíčenku kelpie a autonálepky s kelpiemi.Jako kdybych těch nálepek na autě měla málo...Cesta domů byly rychlá akorát to horko bylo utrpení nejen pro mě.
  •  1.5.-První máj lásky čas jsme oslavili tak, že jsme si zajeli na agi závody do Jičína. Závody se konaly v zko Jičín, kam jsem dříve s holkama jezdila na tréninky. Takže jsem zde potkala známé tváře. Závody měly příjemnou atmosféru a skvělou organizaci. Na závodech jsem se seznámila s Irčou Kochovou, úspěšnou závodnicí v agility. Prokecaly jsme spolu několik hodin a protože se potkali dva blázni do psů a agility bylo se stále o čem bavit. Okolo 6.hod. večer bylo vyhlášení výsledků. S Brituškou jsme vyhrály součet (agility+jumping) a dostaly jsme nádherný pohár,krmení a mnoho dalších cen.Velmi mě potěšilo, že na těchto závodech byly poháry také pro veterány (což nebývá zvykem). Arny jsem nechala proběhnout tunelem a přeběhnout kladinu. Škoda, že Arny má takovou smůlu, jinak by se svojí rychlostí a přesností měla na IMCA. (Irča to také říkala) A pak jsem se těšila domů na jídlo, pití, postel a odpočinek. Akorát cestou domů jsem málem v Úbislavicích přejela kohouta, ale kdo by čekal, že zpoza hospody na vás vyletí kohout.                                              1.místo-veteráni                                                                                                 image 
  •   13.4.- Velikonoční pondělí na Brdě....Protože zásadně neuznávám české Velikonoce, tak jsem zakázala otevírat koledníkům a nalévat alkohol mladším i starším 18let. Musím se přiznat,že do mých 13 let jsem také chodila na pomlázku a žebrala o vajíčka a cukrovinky. Ale prostě se nemohu ztotožnit s tím někoho mlátit. Moc se mi líbí německá oslava Velikonoc ,kdy děti v zahradách a parcích hledají čokoládová vajíčka a jiné dobroty. Dopoledne jsem ležela v posteli a užívala si volna a toho, že nemusím brzy vstávat. Koukala na pohádky a po obědě jsem s čubinama vyrazila do lesa, kde jsme kromě opilých koledníků nikoho nepotkaly. Na příští rok plánuji brzy ráno odjet na Tábor,ale kdo ví koho bych mohla potkat tam.. 
  • image
     
  •  12.4.-S Britou jsem vyrazila na naše letošní první závody v agility na náš cvičák do Dvora Králové nad Labem. Neoficiální závody Novosvětské Hopsinky jsou pohodové a v super atmosféře se odehrávající. Hlavně začínající týmy, zde mají možnost vyzkoušet si závodní atmosféru. Parkury stavěla Danča Hoblová, která nám také pískala. S Brituškou jsme startovaly ve veteránech a obsadily jsme 4.místo v jumpingu a 2.místo v agility. Byla jsem moc spokojená hlavně, protože jsme přes zimu prakticky netrénovali. Ceny byly moc pěkné. S Arny jsem si zacvičila poslušnost a také jsme několikrát přeběhly kladinu. Na závodech jsem uviděla norfolského teriéra a tak jsem ho hned vyfotila pro Máju. Mojí spolužačku a super kámošku,které se moc líbí norfolci a časem si chce pořídit fenku.A pak jsme se rozloučili a hurá domů. A příští rok se budeme těšit...
  • image
  •  Duben- Začátkem dubna hlídám nádherného křížence zlatého retrívra a německého ovčáka Nera. Holky mu okamžitě ukázaly kde je jeho místo a odkázaly Nera do patřičných míst. Ale na svůj věk byl Nero moc hodný a v noci spal jako dudek. A protože se oteplilo, tak jsem se rozhodla vyrazit s holkama na výlet. Počasí je typicky aprílové. Chvíli sluníčko, pak se zatáhne a leje jako z konve. Naložila jsem holky do auta a vyrazila směr Vrchovina. Původně s náma měla jít moje kámoška Saša s Meggy(labradorka), ale nakonec jsme si vyrazily s holkama samy. Počasí nám opravdu přálo a tak holky běhaly po loukách jako divý.Na nádherné rovné louce jsem si zacvičila s Britou tanec a s Arny poslušnost.Všechno vypadalo suprově,do doby....než holky vyhnaly z keřů mourovatou kočku a nezmizely mi za obzorem. A já běhala po Vrchovině jako nána a ječela jako hejkal. Obě potvory asi po 10 minutách přiběhly s vykulenýma očima a vyplazenýma jazykama. No ale na Vrchovinu mě asi už nikdo nikdy nedostane. Protože jsme se domů vrátily s klíšťaty kde se dalo. Ale i přesto to stálo za to.
  • image                      image
    image
     
  • Březen- Jak praví pranostika za kamna vlezem.Už se podstatně oteplilo, ale na nějaké posedávání na loukách to ještě zdaleka není.S Britou trénuji tanec a s Arny poslušnost. Akorát z procházek se vracíme jako tři čuníci.Tráva má barvu jako mokrá sláma. A protože se oteplilo,tak mají ptáci s přikrmováním utrum.A kočky s povalováním u kamen jakbysmet.
  • image
     
  • Únor-Nic moc se neděje. Na svoje narozky jsem byla nemocná a tak jsem dva týdny ležela se chřipkou. Mráz ale začíná polevovat, protože koncem měsíce se holkám podařilo na louce za barákem vyhrabat pořádnou díru. Myš naštěstí nebyla doma. Zima už mě štve a nejenom mě.
  • image
  • Leden-Mrzne až praští,kočky se cpou domů a morčata ani nevystrkují nosy z domečku a hřejí se u kamen. Psi si užívají procházek na sněhu a já učení na testy a zkoušky. Začala jsem přikrmovat ptáčky zpěváčky, takže když přijedu ze školy hned se slétávají s nadějí,že jim zase nasypu do krmítek.Sněhu je hafo. Každý den odhazuju sníh a ometám auto. Pěkně mě to štve, ale to je holt zima v Podkrkonoší. Také trénujeme dogdancing na sněhu. Jde nám to dobře...no vlastně šlo, než jsem se rozplácla jako žába. Ale hlavně, že si to Brituška užila. Bohužel koncem ledna zemřela moje zlatobílá křečice Ferdina ve věku 2,5let. Rozhodla jsem se,že už si křečka pořizovat pořizovat nebudu. Nemám na to nervy zvyknout si na někoho a za pár měsíců o něj přijít.
  • image
     

ROK 2009                                                                                                                

 




 

 

 

  • Prosinec 2008-Bohužel letos jsme Vánoce vůbec neslavili, prostě na to nebyla chuť a síla 8.8. 2008 zemřela naše milovaná labradorka Rita.Takže jsem svátky trávila koukáním na pohádky a procházkami s Britou a Arnynkou. Přes svátky jsme hlídali dalmatina Bada. Byl v pohodě, akorát v noci chrápal na celý dům.Sněhu zatím moc nebylo. No a poslední den v roce jsme se Zuzkou a jejím malamutem Arnym vyrazili na Kumburk (zřícenina hradu). Cestou lesem jsme potkali dva pobudy,kteří kradli dřevo a báli se psů. Když jsme vyšli z lesa,tak se k nám přiřítil zlatý hovawart a na volání páníčků absolutně nereagoval. A když jsme konečně dorazili na Kumburk a těšili se, že budeme mít klid...Tak se bohužel ukázalo,že nejsme jediní,kdo se rozhodl na poslední den v roce pokochati se úžasným rozhledem. Nejdřív nás otravoval asi stoletý děda,který vyprávěl, jak se za války pod Kumburkem schovávali partyzáni. Pak pár mladých milenců,haranti a dáma ve středním věku o generaci mladším milencem..A cestou domů jsme na louce zahlédli černé terénní BMW a v něm partu hošánků,jak si hraje na Kobru 11. No nechci být zlomyslná, ale nevím co by si hoši počali, kdyby vjeli do některých děr o rozměrech 1krát 1 metr, které má na svědomí moje Brituška. Doma jsem pak koukala na telku a o půlnoci,radši ani nepila a pozorovala ohňostroj. A hodinu po půlnoci jsem usínala.Tak tedy šťastný nový rok 2009!!!!
  •  image image 
  •            image
  • 19.11.- Byl nezvykle teplý  a slunný den,místo listopadu byste si mysleli, že záčíná jaro. No a my jsme ve složení kámoška Martina, Zuzka s malamutem Arny a já s holkama vyrazili na pořádnou procházku. Pesani se vyběhali. Martinu jsme vyprovodili až do Paky a pak jsme to kolem Farského rybníka vzali směr domov. Doufám,že si tuto procházku ještě někdy zopakujeme.
  • 15.11-Jsme se s mamkou byly podívat na štěňátka tervíků od Alice patřící Martině Taslerové.Mimča byla opravdu nádherná a rozpustilá.Dokonce jsem v jednu chvíli váhala,zda si fenku s náprsenkou a bílýma pacičkama nemám vzít místo kelpie. Ale nakonec jsme odjížděli ve stejném počtu jako jsme přijeli. Ještě jsem se mrkla na ovce a na miniberánka,který byl ovcemi,za jejich obtěžování náležitě potrestán. Domů jsme dorazili za tmy a holky na nás samozřejmě očuchávaly co se dalo.
  • 5.10.2008 MR v DOGDANCING Chotěboř-Brituška vyhrála 3.místo v divizi A (Musical Dressage)

Jsem na Britušku velice pyšná,protože ve svých 10letech předvedla perfektní výkon.Obou anglickým rozhodčím se naše

sestava líbila a Brita také.

  • 11.10.2008 Závody agility Mladá Boleslav-v kategorii veteránů jsme si doběhly pro zlatou medaili.
  • 26.10.2008 Trávíme podzimní  prázdniny u mé nej kámošky Moniky v Ražicích u Písku.Dnes jsme byli navštívit Arny maminku Astu u paní chovatelky Hronkové.Asta je stále  stejně temperamentní a krásná.S Arny se Asta neporvala,ale ježily se na sebe.
  • 2.11.2008 Oslaví moje milovaná Brituška své 10.té narozeniny.

 Na návštěvě u Arny mamky Asty

 image Dej pac.image Asta-máma mojí Arny(kříženec NO a LR,5let)

 

 

  Dne 25.10 2008 tyto stránky spatřily světlo světa a ráda bych tímto zde poděkovala mojí kámošce Monice Mužíkové za pomoc při jejich založení. Mony díky moooc!